Az ECU vagy más néven PCM (motorvezérlő egység) a jármű motorja és egyéb részegységek   vezérlését végzi. Az ECU-ban található szoftver és hardver elemek ötvözése segítségével a motor működését szabályozza, beleértve a benzin- vagy dízelüzemű motorok befecskendezését, a gyújtását, az önindítót és más a rendszer működéséhez nélkülözhetetlen funkciókat.

Az ECU javítása azt jelenti, hogy a szakember megvizsgálja az egységet, és ha szükséges, javítja vagy cseréli azt. A javítás lehet szoftveres vagy hardveres. A szoftveres javítás az ECU szoftverének frissítését, módosítását jelenti, amely lehetővé teszi a motor működésének „finomhangolását”, például a teljesítmény növelését vagy a „fogyasztás csökkentését” ( pl: befecskendezés mennyiség és időzítés feltöltő nyomás és gyújtás időzítés módosításának segítségével). A hardveres javítás az ECU elemeinek cseréjét jelenti, például az áramkörök javítását vagy cseréjét.

Az ECU javítása akkor szükséges, ha a motor nem működik megfelelően, például, ha a motor leáll, vagy ha a jármű túlzott üzemanyag-fogyasztást produkál. Az ECU javítása előtt a szakember diagnosztikai eszközökkel az ügyfél által megadott hibakódok alapján ellenőrzi a vezérlőt, hogy megállapítsa a hiba okát. Ha a hiba a szoftverben található, a szakember frissíti azt. Ha a hiba a hardverben található, akkor javítja vagy cseréli azt.

Az ECU javítása után a jármű újra a gyárilag előírt paramétereknek megfelelően fog működni. Azonban, ha az ECU sérült, vagy ha a hiba a jármű más részében található, akkor az ECU javítása nem oldja meg a problémát, és további javítások szükségesek lehetnek.

ECU javítással kapcsolatban keressen minket bizalommal, kérje ajánlatunkat még ma!