A légzsák rendszere 3 fő egységből épül fel:

– Első a légzsák, amely különlegesen összehajtott és elhelyezett, nejlon alapú anyagból készül.

– Második elem a szenzor, amely pontosan érzékeli, mikor kell kinyitni a légzsákot.

– Végül a harmadik része, a légzsákot felfújó rendszer.

A központi vezérlő készülék általában a középső konzol alatt, a hajtómű-alagúton található, és a felfújásáért felelős érzékelőket tartalmaz. Az impulzusáramlás csomópontjaira kihelyezett max. 6 légzsák-érzékelő, a központi vezérlő készülékkel együttműködve gondoskodik az utas visszatartó rendszer célzott és idejében történő működtetéséről.

A Felfújására akkor kerül sor, ha a rendszer egy adott időtartamon keresztül olyan gyorsulási vagy lassulási értékeket mér, amelyek a megadott paramétereket túllépik. Ha a gyorsulási vagy lassulási értékek a rendszerbe betáplált küszöbértékek alatt maradnak, nem fújódik fel.
Ezen elektronikák szerves részei a mai gépjárműveknek, melyek sajnos meg is hibásodhatnak, külső vagy belső impulzus hatására. Ahogy minden elektronikai egység az esetek túlnyomó többségében, ezek is javíthatóak. Számtalan felépítés és típus létezik, ezért a javításuk és az ezzel járó költség is változó.

Kérem keresse kollégánkat árajánlatért, melyhez szükség lesz az egység pontos cikkszámára, típusára.

Mivel a légzsákvezérlő és a hozzátartozó részegységek egy biztonságtechnikai egység részét képezik, ezért nem áll módunkban semmiféle „kiiktatást vagy kikapcsolást” elvégezni.

Pontos árajánlatot csak bevizsgálás után tudunk adni, kérem, ez ügyben keresse kollégánkat!